wij maken gebruik van cookies

De website van Montblanc maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

ik snap het! meer informatie

Ski- en snowboardschool Mont Blanc Roeselare

Historiek


Als fanatiek skiër en voorstander van borstelbanen was er naar mijn mening het nadeel van de verre verplaatsing ernaartoe. Dat vonden ook vele West-Vlamingen die toen regelmatig terug te vinden waren op bovengenoemde banen. Langzaam maar zeker begon de idee zich te ontwikkelen om in het hartje van West-Vlaanderen, onze thuisbasis, dergelijk project op te zetten.

In 1995 werd de Mont Blanc de eerste rolbaan in Zuid-West-Vlaanderen. Vanaf de eerste dag was er veel belangstelling maar velen waren niet vertrouwd met het systeem. Er heerste dan ook nogal wat scepticisme maar daar kwam langzaam maar zeker verandering in. Door de grote vraag naar snowboarden begon de Mont Blanc in 1999 ook met snowboardcursussen. Snowblades zijn er nadien ook bijgekomen. Jaarlijkse bijscholing, verandering in het materiaal, extra instructeurs en een goede mondelinge reclame hebben ervoor gezorgd dat de Mont Blanc tot op vandaag een drukbezochte skischool geworden is.  Vroeg boeken is dan ook de boodschap!

Skirollerbaan?


Omdat lang afdalen in ons land niet mogelijk is, is skiën of boarden op een rolbaan een goed alternatief.
Hierdoor kunnen beginnende en gevorderde skiërs en snowboarders kilometers afdalen zonder een lift te moeten nemen.

De skirollerbaan is een groot wit speciaal tapijt en kan men vergelijken met het principe van een loopband: de band draait achteruit en men loopt (skiet) vooruit.

Voor de beginnende wintersporters kunnen de beginselen sneller, veiliger en gemakkelijker worden aangeleerd omdat de cursiste op dezelfde afstand blijft ten opzichte van de instructeur.

Dit ideale systeem maakt het voor de instructeur mogelijk om de cursist vast te houden, bewegingen te tonen, tempo aan te geven alsook de theorie aan te kaarten terwijl er verder kan geskied of geboard worden. 

Een eindeloze methode om u voor te bereiden op een geslaagde en veilige wintersportvakantie!

Voordelen


  • De instructeur staat vlak voor u waardoor hij fouten direct en effectief kan corrigeren, u wordt dus persoonlijk begeleid.
  • Tijd of energiewinst doordat u niet aan de lift moet wachten of de helling opklauteren.
  • Dankzij de constructie, de zachte mat en de geïntegreerde beveiligingen is de skibaan werkelijk veilig te noemen zodat blessures nagenoeg zijn uitgesloten.
  • Een oneindige afdaling, ideaal voor het aanleren en automatiseren van de juiste bewegingen alsook het opbouwen van uw conditie.
  • Lessen zijn steeds op afspraak maar zijn niet gebonden aan vaste tijdstippen.
  • Geen barre weersomstandigheden; gewone sportieve kledij volstaat.

Ons gemotiveerde team

Alle lesgevers hebben jarenlange ervaring en staan reeds jaren ten dienste van onze skischool. We beschikken over een klein team wat het voordeel biedt dat u niet elke les een andere lesgever hebt. De opleiding is bij elke lesgever hetzelfde waardoor er geen verwarring kan onstaan betreffende de leerstof. 

Wim

Wim

instructeur/administratie

Luc

Luc

instructeur

Inge

Inge

instructeur

Ruben

Ruben

Instructeur

Eline

Eline

Instructeur

Michiel

Michiel

Instructeur

Volg ons op instagram


Op regelmatige tijdstippen houden wij onze klanten via e-mail op de hoogte van onze promoties, speciale acties, opendeurdagen of andere interessante aanbiedingen? Wenst u deze e-mails te ontvangen, schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.