Ski- en snowboard school Mont-Blanc

Historiek


Als fanatiek skiër en voorstander van borstelbanen was er naar mijn mening het nadeel van de verre verplaatsing ernaartoe. Dat vonden ook vele West-Vlamingen die toen regelmatig terug te vinden waren op bovengenoemde banen. Langzaam maar zeker begon de idee zich te ontwikkelen om in het hartje van West-Vlaanderen, onze thuisbasis, dergelijk project op te zetten.

In 1995 gingen we van start en werd de Mont-Blanc de eerste rolbaan in Zuid-West-Vlaanderen. Vanaf de eerste dag was er veel belangstelling maar velen waren niet vertrouwd met het systeem. Er heerste dan ook nogal wat scepticisme maar daar hebben we langzaam maar zeker verandering in gebracht. Door de grote vraag naar snowboard zijn we vanaf 1999 begonnen met snowboardcursussen. Snowblades zijn er het volgende jaar bijgekomen. Jaarlijkse bijscholing, verandering in het materiaal, extra lesgevers en een goede mondelinge reclame hebben ervoor gezorgd dat de Mont-Blanc een drukbezochte skischool geworden is.

Wat is indoor ski?


Omdat lang afdalen in ons land niet mogelijk is, is skiën of boarden op een rolbaan een goed alternatief.
Hierdoor kunnen beginnende en gevorderde skiërs en snowboarders kilometers afdalen zonder een lift te hoeven nemen.

Voor de beginnende wintersporters kunnen de beginselen sneller, veiliger en gemakkelijker worden aangeleerd daar de aspirant op dezelfde afstand blijft ten opzichte van de lesgever.

Dit ideale systeem maakt het voor de lesgever mogelijk om aspiranten vast te houden, bewegingen te tonen, tempo aan te geven alsook de theorie aan te kaarten terwijl er verder kan geskied of geboard worden. 

Een eindeloze methode om u voor te bereiden op de wintersport!

Voordelen


  • Uw leraar staat vlak voor u waardoor hij fouten direct en effectief kan corrigeren, u wordt dus persoonlijk begeleid.
  • Geen tijd of energieverlies doordat u niet aan de lift moet wachten of de helling opklauteren.
  • Dankzij de constructie, de zachte mat en de geïntegreerde beveiligingen is de skibaan werkelijk veilig te noemen zodat blessures nagenoeg zijn uitgesloten.
  • Een oneindige afdaling, ideaal voor het aanleren en automatiseren van de juiste bewegingen alsook het opbouwen van uw conditie.
  • Gebruik van videobeelden om uw eigen techniek te verbeteren.
  • Lessen zijn steeds op afspraak maar zijn niet gebonden aan vaste tijdstippen (indien geen afspraak eerst even bellen om te zien of er een plaats beschikbaar is).
  • Geen barre weersomstandigheden; gewone sportieve kledij volstaat.

Mont blanc crew

Carla

Reservatie

Celine

Reservatie

Inge

Lesgeefster

Carla

Lesgeefster

Dirk

Lesgever

Wim

Lesgever

Luc

Lesgever

Alle lesgevers staan reeds meer dan 15 jaar ten dienste van onze skischool. We beschikken over een klein team wat het voordeel biedt dat U niet elke les een andere lesgever hebt. De opleiding is bij elke lesgever hetzelfde waardoor er geen verwarring kan onstaan betreffende de leerstof. 

Bekijk onze prijslijst

" Welkom bij indoor ski Mont Blanc "

© Montblanc 2018 | Disclaimer | Privacy Statement | Cookieverklaring | Site by Plenso

Op regelmatige tijdstippen houden wij onze klanten via e-mail op de hoogte van onze promoties, speciale acties, opendeurdagen of andere interessante aanbiedingen? Wenst u deze e-mails te ontvangen, schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.

Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info